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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, J. B.; CASIMIRO, A. R. S. Cajuína. Fortaleza: Nutec, 1985. 24 p. (Nutec. Implantação Microempresas, 3).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCASIMIRO, A. R. S.; CASTRO, F. A. de; SOARES, J. B. Como fazer cajuína. 2.ed. Brasilia: IBICT/Fortaleza: NUTEC, 1994. 21 p. il. (NUTEC. Banco de Soluções, 18).

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoMEDEIROS, N. das C.; CASIMIRO, A. R. S. de; AGUIAR, L. M. B. de A. Como fazer vinho de caju. Fortaleza: NUTEC, 1985. 36p. (NUTEC. Serie Implantacao Micro-Empresa, 24).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSOARES, J. B.; CASIMIRO, A. R. S.; ALBUQUERQUE, L. M. B. de. Microbiologia básica. Fortaleza: EUFC, 1991. 180 p.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Uva e Vinho.

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5.Imagem marcado/desmarcadoGARRUTI, D.; CASIMIRO, A. R. S. de; ABREU, F. A. P. de. Processo agroindustrial: elaboração de fermentado de caju. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2003. 6 p. (Embrapa-CNPAT. Comunicado Técnico, 82)

Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoGARRUTI, D. dos S.; CASIMIRO, A. R. S. de; ABREU, F. A. P. de. Processo agroindustrial: elaboração de fermentado de caju. Fortaleza: Embrapa Agroindustria Tropical, 2003. 6 p. (Embrapa Agroindustria Tropical. Comunicado Tecnico, 82).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCASIMIRO, A. R. S.; CASTRO, F. A. de; SOARES, J. B. Cajuína. Fortaleza: NUTEC, 1989. 21 p. il. (NUTEC. Implantação Microempresa, 3).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amazônia Oriental.

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8.Imagem marcado/desmarcadoCASIMIRO, A. R. S. de; AGUIAR, L. M. B. de A.; MEDEIROS, M. das C. Vinho de caju. Fortaleza: NUTEC, 1989. 27p. SIC/NUTEC. Implantacao Microempresa, 24.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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9.Imagem marcado/desmarcadoLIMA, J. R. de; BRUNO, L. M.; SILVA, J. L. A. da; CASIMIRO, A. R. S. de. Potencial de utilização de leveduras "killer" para produção de cachaça. Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v.38, n.4, p.366-371, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.

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10.Imagem marcado/desmarcadoCASIMIRO, A. R. S.; FEITOSA, T.; BORGES, M. de F.; GARRUTTI, D. dos S.; CAMPOS, J. O. de; BRINGEL, M. H. F. Avaliação de leveduras industriais na fermentação de suco de caju. Fortaleza: Embrapa Agroindustria Tropical, 2000 14 p. (EMBRAPA-CNPAT. Circular Técnica, 04).

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Semiárido.

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11.Imagem marcado/desmarcadoCASIMIRO, A. R. S.; FEITOSA, T.; BORGES, M. de F.; GARRUTTI, D. dos S.; CAMPOS, J. O de S.; BRINGEL, M. H. F. Avaliação de leveduras industriais na fermentação de suco de caju. Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2000. 14 p. (EMBRAPA-CNPAT. Circular Técnica, 04).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Roraima; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais; Embrapa Uva e Vinho.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  22/07/2013
Data da última atualização:  30/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DEQUECH, S. T. B.; CAMERA, C.; STURZA, V. S.; RIBEIRO, L. do P.; QUERINO, R. B.; PONCIO, S.
Afiliação:  Sônia Thereza Bastos Dequech, Universidade Federal de Santa Maria; Cátia Camera, Universidade Federal de Santa Maria; Vinícius Soares Sturza, Universidade Federal de Santa Maria; Leandro do Prado Ribeiro, ESALQ; RANYSE BARBOSA QUERINO DA SILVA, CPAMN; Sônia Poncio, Universidade Federal de Santa Maria.
Título:  Population fluctuation of Spodoptera frugiperda eggs and natural parasitism by Trichogramma in maize.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiarum. Agronomy, Maringá, v. 35, n. 3, p. 295-300, July-Sept. 2013.
ISSN:  1679-9275
DOI:  10.4025/actasciagron.v35i3.16769
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the fluctuation of S. frugiperda eggs and natural parasitism by Trichogramma and identify and quantify parasitoid species in maize fields in the state of Rio Grande do Sul, Brazil. Surveys were carried out in two growing seasons: in 2006/2007 we assessed one growing season (late sowing) in Santa Maria, and in 2007/2008 we assessed two growing seasons (early and late sowing) in Santa Bárbara do Sul. Daily air temperature and rainfall were recorded at both locations. In each evaluation, entire plants were examined for the presence or absence of S. frugiperda egg masses, which were analyzed for larvae hatching or parasitoid emergence. The number of S. frugiperda eggs is higher between 8 and 30 days after plant emergence, decreasing in the later stages of maize growth; the occurrence of parasitoids begins about two days after pest egg occurrence; S. frugiperda egg parasitism is low; and eggs are parasitized by Trichogramma pretiosum and Trichogramma atopovirilia, with marked predominance of the first and possible occurrence of both parasitoid species in the same egg mass.
Palavras-Chave:  Fall armyworm; Lagarta-do-cartucho.
Thesagro:  Controle biológico; Zea mays.
Thesaurus NAL:  Biological control; Noctuidae; Trichogrammatidae.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/86510/1/ASARanyse.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN29405 - 1UPCAP - PPS 138/132013.00138
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